Masterclass på Naturvinmessa Vol. 3
Under Naturvinmessa 22. april kan du lære mer om naturvin i fem forskjellige masterclasser. Har du billett til Naturvinmessa har du altså mulighet til å kjøpe billetter til masterclasser i din pulje. (Sjekk at du kjøper billetter til et tidspunkt du har messebillett til).
Her er oversikten over masterclasser:
13:45 - 14:15: Carussin
14:30 - 15:00: Claus Preisinger
17:00 - 17:30: Martin Wörner
17:45 - 18:15: Eirik Lund Andersen (Bohem Vin)
18:45 - 19:15: Kmetija Stekar
Sammen med 10 esler, en bror, en mor og en far, holder Matteo til på vingården Carussin i Piemonte, Italia. Vinhuset kjent for viner som Completo og Asinoi. Her lager de vin etter biodynamiske prinsipper, noe de har gjort siden moren la om hele driften på vingården i 1988. I masterclassen til Matteo blir det fokus på vinifikasjon og hvordan arbeidet i vinmarken er.
Claus Preisinger har de siste årene blitt velkjent i norske vinmonopol og barer over det ganske land. Claus begynte å lage vin på begynnelsen av 2000-tallet og har opparbeidet seg mye erfaring med å lage naturvin på Østerrikske druer. Under masterclassen på Naturvinmessa kommer han til å snakke mer om sine viner og hva som ligger bak hver vin.
I masterclassen skal Martin snakke om vinmaking i Rehinhessen de siste 50 årene og hva han tror fremtiden har å by på for området og vinbøndene der.
Martin holder til i Flonheim, et lite sted i Rehinhessen, Tyskland. Han har vokst opp rundt vinranker og tok over vingården etter sin bestefar. Han har i voksen alder tatt vinutdanning og ikke minst gått i lære hos Tom Lubbe (Matassa) og hos Stephanie og Eduard i Gut Oggau. Han slapp sin første vin i 2017 og vinene har siden den tid blitt veldig populære.
Kjøp billetter til masterclassen med Martin under (NB! Krever messebillett, masterclassene er kun tilgjengelig for de som er har billett til Naturvinmessa).
Eirik Lund Andersen driver med vinimport under navnet Bohem Vin. Han har bakgrunn som ønolog og vinmaker i New Zealand. Under masterclassen tar Eirik tempen på et hett tema i naturvin-bevegelsen.
Må alle naturviner lukte fjøs? Eller kan man finne viner med rene, klassiske smaker som også er laget helt naturlig? Og hvordan kan viner laget på samme drue smake så forskjellig?
Ikke langt fra den italienske grensen bor Janko og kona Tamara på den idyllisk vingården Kmetija Stekar hvor de lager slovensk vin på gamlemåten.
Både Janko og vinene hans har blitt kjent i hele verden for sin unike karakter. På Naturvinmessa kommer Janko til å snakke om sine viner og hvordan han lager de.