
Vi har oversikten!
Her kan du nyte naturvin i Bergen.
Det er ikke alltid like lett å vite hvor man får tak i et godt utvalg av naturvin. Derfor har vi laget et eget kart for Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.
Tips fra @fyrevin
Den 18. januar 2025 kommer vi til Bergen med Naturvinmessa for andre gang. I den anledning har vi oppdatert kartet oooog bedt Øystein, aka. @fyrevin om tips til hans favoritter. Sjekk de ut under!
Bergens beste, i følge @fyrevin:
-
TempoTempo
TempoTempo er Bergens mest vellykkede naturvinbar, med kontinental vibbe og "oppsige" nattmat-opplevelser. Store vinduer og høyt under taket gir en luftig og avslappet stemning. Alltid fokus på grønnsaker i sesong. Fredag og lørdag serveres moderne vrier på nattmatklassikere (fra kl.23), laget av noen av byens beste kokker. Frister nam chok, beinmarg, rekecocktail eller ferske vårruller? Par det gjerne med en flaske fra en fransk kultprodusent du ikke finner andre steder. TempoTempo er et friskt tilskudd til Bergens uteliv, inspirert av København, eller Paris om du vil.
-
USF Verftet - Kippers
Nikken gjør et stødig forsøk på å "flippe om" USF Kippers. Maten når stadig nye høyder, og utvalget av naturvin er imponerende.
Han samarbeider med importører som sjelden viser sine viner andre steder i Bergen, og Nikken er i sitt ess! Hva er vel bedre enn å nyte det utendørs med sjøbrisen i "flaisen" ?
-
Jest
Jest, (gjest/yeast) tilbyr naturvin fra topp kvalitetsprodusenter, med en vinliste som reflekterer Colonialens stolte tradisjon i Bergen. Maten serveres som delingsretter på høyt nivå, og på solrike dager er uteserveringen tettpakket – med god grunn. Med hovedrestauranten, matbaren og Kranen stengt, seiler Jest opp som hovedsatsingen til Colonialen.
-
Lola
Lola er en nordisk bistro med sesongbaserte råvarer og en tydelig «feminine touch,» som gir kvinner en større plass i en ellers mannsdominert bransje. Her erstattes de tradisjonelle forrettene med deleretter og snacks, som både metter og gir mye for pengene. Råvarer i sesong foredles her på en mesterlig måte. En liten, men nøye utvalgt vinliste, med jevnlige konseptkvelder der importører eller vinprodusenter inviteres inn.
-
Landmark
En del utskiftning av personell, men fortsatt et stamsted for byens kulturpersonligheter. Menyen byr på enkle, men smakfulle lunsjretter som falafel, avocado toast og den evige klassikeren, fiskesuppen. Et fint utvalg naturviner på glass tilbys også til hyggelige priser. Et av de beste og mest sentrale stedene for å sitte utendørs om våren er under kirsebærtreet ved Lille Lungegårdsvannet.
-
Hoggorm
Fortsetter som byens ubestridte beste på pizza og hot sauces, med et stort utvalg naturvin håndplukket av Lysverket-gruppens sommelier-stjerne Espen Hermansen. Hoggorm er perfekt for noen østers, et par glass, og avslappede samtaler i den rå, garasjelignende settingen. De åpner gledelig viner på glass. Et overraskende familievennlig sted, og følg med på sosiale medier for konseptkvelder, og oppdateringer om åpningen av bakgården.
-
Falske Reker
Falske Reker er en sjarmerende bydelsbar med utsikt over Sandviken, hvor de serverer et godt utvalg av vin og sider, både på flaske og tapp, samt smakfull hermetikk. Adrian drar nytte av sitt eget vinimportfirma til å tilby et unikt utvalg på vinfronten. Her finner du småskalaprodusenter fra blant annet Øst-Europa, England og Libanon. I likhet med Hoggorm er dette et sted du gjerne kan ta med barna.
-
1877 - "Ett glass til" (STENGT)
Oppdatering 28.10.24: Kort tid etter publisering kom nyheten om at 1877 legger ned. Vi lar omtalen allikevel stå, for fortjent skryt:
Bergen har lenge manglet en vinbar med et bredt utvalg av naturvin på glass, men dette tomrommet fyller nå 1877, ledet av Andreas (tidligere Hoggorm og Don Pippo). Her finner du viner fra anerkjente produsenter i Frankrike og kjenninger som Gut Oggau, Nestarec og Tschida, alt på glass. Baren serverer enkle retter, og stemningen løftes raskt med DJ, noe som gjør 1877 til et perfekt sted å besøke både før, etter, eller helt uavhengig av restaurantplaner