Lesestoff
Les om naturvin
Naturvinmessa Vol. 4
13. april arrangerte Naturvinforbundet sin fjerde naturvinmesse i Oslo. På DOGA, midt i Oslo sentrum, fikk over 800 mennesker smakt på, lyttet til og lært om naturvin.
Mars: Månedens naturvin
Noen vinmakere lager ringer i vannet, langt utenfor vinene de lager. Månedens vin er laget av en vinmaker som tar sine standpunkt med seg i alt hun gjør, og lager.
Februar: Månedens naturvin
Vi har god erfaring med viner som har rever på etiketten og denne er intet unntak! Bli kjent med Kindeli fra New Zealand i månedens vin.
Èn gang i året samles alle naturvinelskere her
I løpet av fire dager i februar samles alt som kan krype og gå av vinmakere, vinelskere og vinimportører i Loire for å delta på et tosifret antall vinmesser. Det er den mest slitsomme men gøyeste uka i løpet av året. Det aller meste foregår i en halvtimes radius rundt byen Angers.
Januar: Månedens naturvin
Julebord, juleselskap, julaften, nyttårsaften, ja vi nevner i fleng. Det har vært mye fokus på å drikke og hygge seg de siste ukene. Men det går da vel an å kose seg uten alkohol også? Ja, sier vi!
Vintips: Naturvin til julemat 🎄🎅
Hvilken naturvin passer til julematen? Vi har fått tips fra Lise Aanes, kjent fra D2s fredagsspalte om naturvin.
Derfor er ikke naturvin dyrt
Sitter du på opplevelsen av at naturvin er dyrt, sammenlignet med den billigste vinen du finner på polet? Vet du egentlig hva pengene du betaler for en flaske vin går til?
Har aldri fått lønn som ikke kom fra vinproduksjon
Vinmaker Bianka Schmitt begynte å studere vin i en alder hvor andre bruker å tenke på russetid og lappen.
November: Månedens naturvin
0,75 liter med kvinnekraft får æren av å være månedens naturvin. Dette er vinen som treffer på de tre P’ene. Power, prosent og pris.
Oktober: Månedens naturvin
Elsket av sine likemenn og alltid verdi for pengene. Møt Bisou fra Domaine Mosse!
Vinmakeren med personligheten til en Gewurztraminer
Kort fortalt kan man si at Jasmin Swan endte opp som vinmaker grunnet sin nysgjerrighet og elsk for språk, men det blir for enkelt.
September: Månedens naturvin
Chapuis Fréres er kjent for sine stille røde og hvite viner. Lite visste vi at de også kunne lage fantastiske Pet Nat’er!
Har laget naturvin ved foten av en vulkan i to tiår
En naturvin-legende som elsker klassisk vin og som synes det er kjedelig å drikke sin egen. Vi tok en prat med Frank Cornelissen for å høre hva han egentlig synes om Norge (og vin da).
Naturvinmessa Vol. 3
Den 22. april arrangerte Naturvinforbundet sin tredje(!) naturvinmesse. Denne gangen tok vi over det ærverdige bygget Gamle Munchmuseet som huset sin første vinmesse ever.
Masterclass på Naturvinmessa Vol. 3
Lær mer om naturvin med masterclasser på Naturvinmessa Vol. 3. 22. april på Gamle Munch.
Mars: Månedens naturvin
Noen ganger blir bønner hørt. Det er tilfellet når det kommer til denne vinen. Produsenten som ellers bare har vært å få tak i på restaurant eller i utlandet er endelig representert på Vinmonopolet!
Januar: Månedens naturvin
Ja, sola har snudd og vi går mot lysere tider. Men, ingenting kan stoppe oss fra å nyte dype røde viner i et par måneder til!
Camilla har skrevet vin-historiene hun selv savnet
Møt Camilla Gjerde, forfatter av boken om kvinnelige naturvinmakere kalt ‘We Don’t Want Any Crap in Our Wine’.
Desember: Månedens naturvin
Ho ho ho! Desembertipset er rett og slett en julebrus for voksne. En musserende Gamay fra Frankrike!
Brutal-vinen er død, lenge leve Brutal-vin!
Med et ord som vekker nysgjerrighet og en etikett som avbilder døden selv, er brutal-viner omringet av mystikk og begeistring. Men hva er egentlig en brutal-vin?